Veel gestelde vragen Kaarsjesmarkt

Wanneer kom ik in aanmerking voor een non-profitkraam tijdens de Kaarsjesmarkt?

U kunt bij ons een non-profit kraam huren wanneer u spullen verkoopt zonder commerciële doeleinden en ten behoeve van een goed doel. Wij zullen wel vragen om een KVK-nummer en de naam waaronder het goede doel geregistreerd staat. 

Hoe groot is de kraam?

De kramen die wij plaatsen zijn 4 meter lang en 1,20 meter breed.  

Hoe groot is een grondplaats?

Een grondplaats is te huren met een afname van 4 meter en alleen te reserveren voor kraamhouders die in het bezit zijn van een eigen foodtruck. 

Ik heb een plek gereserveerd via De Marktmeesters is deze plek nu definitief?

Zodra de betaling voldaan is, is de plek die u heeft gereserveerd de definitieve plek die u mag gebruiken tijdens de Kaarsjesmarkt 2019. Het is echter mogelijk dat de organisatie op last van gemeente en/of veiligheidsdiensten genoodzaakt is om wijzigingen in de plattegrond aan te brengen. Indien dit het geval is zullen de betreffende kraamhouders door de organisatie geïnformeerd worden. 

Ik heb tijdens het maken van mijn reservering een fout gemaakt of ik heb mij bedacht. Kan ik dit nog wijzigen?

Ja, alle gegevens en plekken kunnen tot twee weken voor aanvang van het evenement nog gewijzigd worden. Alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid. Wanneer u op onze site inlogt met uw account kunt u nog verschillende onderdelen wijzigen. Wanneer u gegevens wijzigt zal het systeem uitrekenen of u geld moet bijbetalen of van ons terugkrijgt.  

De ruimte rondom mijn kraam/grondplaats lijkt volledig vrij. Klopt dit? 

De Kaarsjesmarkt vindt plaats in de historische binnenstad van Schiedam. Dit betekent dat er een kans bestaat dat er, zich achter of onder uw kraam obstakels (zoals: bomen, bankjes, afvalbakken of fietsnietjes) bevinden die niet zichtbaar waren op de plattegrond. Hierdoor moet u er rekening mee houden dat er weinig opslagruimte is. Hierdoor is het ook niet toegestaan om uw auto achter de kraam te laten staan.

Kan ik stroom bij mijn kraam krijgen? 

De prijs voor stroom wordt gebaseerd op het aantal groepen dat u gaat gebruiken. Eén groep biedt maximaal 3500 watt aan stroom. De prijs voor één stroomgroep is €45,00 exclusief btw. Indien u stroom heeft aangevraagd dient u zelf te zorgen voor de juiste bekabeling en verloopjes. Deze worden niet verstrekt vanuit de organisatie. Het is niet mogelijk om tijdens het evenement nog stroom te krijgen, wanneer dit niet vooraf is aangevraagd. De stroom wordt aangesloten door onze technische partner.

Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw?

De prijzen die u op onze site vindt, zijn exclusief 21% btw. Het totaalbedrag dat u terugvindt in uw winkelmandje is inclusief 21% btw. 

Zijn de kramen verlicht?

Tijdens de Kaarsjesmarkt zit er standaard verlichting in de kramen.

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen. Hoe kan dit?

De bevestiging, plattegrond en factuur ontvangt u wanneer de betaling voldaan is. Daarna zullen de bestanden naar u gemaild worden en kunt u ze altijd terugvinden via uw account. 

Hoe kan ik mijn kraam vinden tijdens het evenement?

Alle kramen worden voorzien van een naamplaatje met daarop het kraamnummer en de naam van de kraamhouder. Deze naamplaatjes komen overeen met de gegevens op de plattegrond die u van ons ontvangen heeft. Het kan zijn dat de plaatsing van de kramen ietwat anders is dan in de eerste instantie was aangegeven. De naamplaatjes zijn hierin leidend.

Kan ik mijn kraam kosteloos annuleren? 

Het annuleren van een kraam gaat helaas niet kosteloos. Wij hanteren de volgende bedragen in geval van annulering:

Moet ik ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel om een kraam te kunnen huren? 

Nee, dit hoeft niet. Wij vragen alleen om een KvK-nummer wanneer de kraam gehuurd wordt door een ondernemer uit de binnenstad en in het geval van non-profit.

De producten die ik verkoop, vallen niet binnen een van de categorieën. Wat nu? 

Dat uw categorie er niet tussen staat kan te maken hebben met het feit dat wij al genoeg kraamhouders hebben die producten in deze categorie verkopen. U kunt dan het beste een e-mail sturen naar info@demarktmeesters.nl. Wij zullen dan kijken of wij een oplossing kunnen vinden. 

Kan ik met mijn auto de binnenstad van Schiedam in?

Ja, tussen de gecommuniceerde tijden mag u met de auto de binnenstad in. Tussen 16:30 uur tot minimaal 22:00 uur zal de binnenstad volledig worden afgesloten voor auto’s. Het is tussen deze tijden niet mogelijk om de binnenstad in te rijden of te verlaten. Vanaf ongeveer 22.00 uur is het weer toegestaan om met uw auto de binnenstad in te rijden. Hierin dient u altijd de instructies van de organisatie en veiligheidsdiensten op te volgen.

Draagt u er alstublieft zorg voor dat u, uw goederen zo snel mogelijk zal uitladen, parkeer daarna uw auto en richt dan pas uw kraam in. Bij het opruimen en inladen is het van belang dat u al uw producten van uw kraam volledig opruimt en inpakt voordat u, uw auto ophaalt. Dit om niemand in de weg te staan en de doorstroom zoveel mogelijk te behouden.

Mag mijn auto bij de kraam blijven staan?

Tijdens het evenement zijn auto’s in de binnenstad niet toegestaan en mogen deze om veiligheidsredenen niet bij de kraam blijven staan. De auto kan tegen betaling geparkeerd worden in een van de vele parkeergarages (uiteraard zijn de kosten hiervoor voor eigen rekening): 

Voor meer informatie betreft parkeren in Schiedam klik hier.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@demarktmeesters.nl.