Via welke route mag ik de stad inrijden?

In verband met veiligheid, werken wij met verschillende aanrijroutes voor verschillende zones. In onderstaand schema kun je zien welke aanrijroute jij dient te gebruiken.

Zone 2 – Brabantse Turfmarkt, Molslaan, Burgwal – Aanrijroute: Asvest
Zone 3 – Vrouwjuttenland, Verwersdijk, Choorstraat – Aanrijroute: Voorstraat
Zone 4 – Paradijspoort – Aanrijroute: Asvest
Zone 5 – Oude Kerk, Hippolytusbuurt – Aanrijroute: Oude Delft

Deze routes kun je inrijden tot 09:00 uur en vanaf 21:00 uur.

Andere Veelgestelde vragen

Er zijn twee verschillende kraambreedtes: 3 of 4 meter. De breedte van een kraam kun je herkennen aan de laatste 2 tekens van de kraamaanduiding, bijvoorbeeld: 24-KM-BT-1-4meter. In dit geval is 4meter de aanduiding voor een kraam van 4 meter. Indien de kraamnaam eindigt op 3meter, gaat het om een kraam van 3 meter.

Wanneer je een foodkraam reserveert, mag je alcohol verkopen mits je een alcoholontheffing aanvraagt bij de gemeente Delft. Hier zijn wel gemeentelijke kosten aan verbonden. Vraag hier jouw alcoholontheffing aan.

Kraamhouders zijn zelf verantwoordelijk voor voldoen aan de nieuwe wetgeving op het gebied van plastic. Dit betekent dat er toeslagen moeten worden gerekend voor plastic én dat kraamhouders de mogelijkheid moeten bieden om bekers in te leveren met een statiegeldsysteem. Dit geldt ook voor kartonnen bekers, deze bevatten ook plastic. Meer informatie over de nieuwe wetgeving vind je hier.

Tijdens het evenement is er een aanspreekpunt vanuit ons aanwezig die een aantal straten coördineert. Bij deze persoon kan je die dag met al je vragen terecht.

Er is een EHBO-post aanwezig op de Markt. Tevens is dit ook het verzamelpunt voor vermiste kinderen.

Mocht je naar het toilet moeten, dan is dit mogelijk op de volgende loacties:

  • Parkeergarage Zuidpoort (€0,50)
  • Fietsenstalling Oude Langedijk 27A (€0,50)
  • Halsteeg (€0,50)

Onze ervaring is dat je ook kosteloos bij de lokale horecaondernemers terecht kunt.

Alle kraamhouders die eten en/of drinken verkopen op de markt dienen zich te houden aan verschillende veiligheidsvoorschriften van de Veiligheidsregio Haaglanden en NVWA. Daarnaast wordt van hen ook geacht de benodigde documenten en ontheffing ter plaatse te hebben bij de verkoop van alcohol. Tevens dienen deze kraamhouders in het bezit te zijn van een gekeurde, werkende en bij de werkzaamheden passende brandblusser inclusief borgpen en bijbehorende signing.

Het gebruik van stroom is alleen mogelijk wanneer je dit van tevoren gereserveerd en betaald hebt. De kosten voor het stroomverbruik bedragen €65,00 exclusief BTW voor één stroomgroep (max. 3000 Watt). Als je meer stroom verbruikt dien je dit vooraf met ons te overleggen. Tijdens het evenement is het niet mogelijk om extra stroom te regelen.

Wanneer je je spullen uitgeladen hebt, kun je (tegen betaling) parkeren in:

  • De Phoenixgarage
  • De Zuidpoortgarage
  • De Prinsenhofgarage
  • De Gasthuisplaats

Er is een afvalbeleid. Alle kraamhouders dienen na afloop van de Koningsmarkt al hun afval te verzamelen, op te ruimen en zelf af te voeren. Als een kraam niet schoon wordt achtergelaten is de organisatie genoodzaakt je hiervoor schoonmaakkosten in rekening te brengen van €75,- exclusief BTW.

Graag willen wij je er nadrukkelijk op wijzen dat er tijdens het evenement geen auto’s de binnenstad in mogen. Dit zal vanaf 09.00 uur zijn tot waarschijnlijk 21.00 uur zijn, afhankelijk van de drukte in de stad. Zodra de gemeente constateert dat de stad rustig genoeg is, zal het de stad weer vrijgeven.

Let op, in Delft geldt een autoluwe binnenstad. Om het autoluwe gebied in te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig op het kenteken van uw voertuig. Je gratis dagontheffing kan je hier aanvragen.
Het handigst is om dit vooraf te regelen, maar dit kan ook achteraf op dezelfde dag. Indien je zonder ontheffing de binnenstad inrijdt dan krijg je een boete. Meer informatie over de autoluwe binnenstad vind je hier.

Vanaf 06.00 uur is het mogelijk om je kraam in te richten, hier heb je tot 09.00 uur de tijd voor, aangezien de markt dan officieel van start gaat. Na 09.00 uur is het niet meer mogelijk om de kraam in te richten of met de auto de binnenstad in te rijden. Het is niet mogelijk om voor 20.00 uur je kraam op te ruimen.

Zorg er alsjeblieft voor dat je je goederen zo snel mogelijk uitlaadt, parkeer daarna je auto en richt dan pas je kraam in. Bij het opruimen en inladen is het van belang dat je alle producten van je kraam volledig opruimt en inpakt voordat je de auto ophaalt. Dit om niemand in de weg te staan en de doorstroming zoveel mogelijk te behouden. Je kunt er ook voor kiezen om een bolderkar mee te nemen. Dan hoef je niet te wachten op het moment dat de auto’s weer de binnenstad in mogen en kun je dus direct na 20.00 uur weg.

De eerstvolgende markt is de Koningsmarkt op 27 april van 09:00 tot 20:00 uur.

Dat verschilt per markt. De Koningsmarkt vindt van 09:00 tot 20:00 uur plaats.